Rövid változat

  • Tárolunk webes körben szokásos látogatottsági adatokat (IP cím, lekért oldal, lekérdezés ideje, böngészőverzió)
  • Amennyiben nem kapcsoltad ki, saját szerveren hostolt szoftverrel készítünk látogatottsági analitikát.
  • Ha kifejezetten kéred, betöltjük a cikkekhez kapcsolódó Disqus kommenteket.

Hosszú változat

A refaktor.hu oldal adatkezelője:

Opsbears e.U.
Graf-Starhemberg-Gasse 47/6
1040 Wien
Ausztria

Hozzászólás

A Refaktor Magazinon lehetőség van hozzászólásra a Disqus szolgáltatón keresztül. Ezek a hozzászólások csak akkor kerülnek betöltésre, ha azt a látogató a megfelelő gomb kifejezett megnyomásával kéri. A gomb megnyomását követően a Disqus-nak lehetősége van a látogatóról adatot gyűjteni, amelyekre a Disqus adatvédelmi nyilatkozata érvényes.

Szerverek naplófájlja

A refaktor.hu alatt futó szervereket az Opsbears e.U. üzemelteti. Ezek a szerverek az oldallekérésekről naplófájlokat készítenek, amelyekben feljegyzésre kerül többek között a lekérés időpontja, IP címe, a lekért oldal, valamint a böngésző által küldött verziószöveg (User Agent string). Ezeket a naplókat az Opsbears e.U. kizárólag a szerverüzemeltetéshez használja, statisztikát, analízist ezeken nem készít.

Analitika

Az Opsbears e.U. a szintén saját szerveren üzemeltetett Piwik elemzőszoftver segítségével anonimizált látogatottsági elemzést készít, hogy jobban megértse a látogatók igényeit. Az adatok csak a feldolgozás idejére, de maximum 30 napig kerülnek megőrzésre, és kizárólag az anonimizált látogatottsági statisztikák elkészítésére használjuk fel őket.

Az Opsbears e.U. tiszteletben tartja a magánszférádat, ezért lehetőséget biztosít az ilyen jellegű követés kikapcsolására a következő módokon:

  • A böngészőben beállítható Do Not Track (DNT) funkció bekapcsolásával.
  • A track.opsbears.com domain blokkolásával.
  • A JavaScript vagy harmadik féltől származó sütik kikapcsolásával.
  • Az oldal tetején vagy ezen az oldalon megjelenő süti figyelmeztető-sáv használatával.

Utolsó frissítés: 2016. május 3.

Korábbi változatok